Studiebesök: Kläder, bräder och snö 10/11

10 november, 2011 Av av Carl-Olov Holmström

På kvällen den 10:e november samlades drygt 25 personer för ett trippel-studiebesök.

1. Sportringen

Första stationen var Sportringen, tidigare NiceWork, i VSFL:s gamla lokaler på Verkstadsgatan. Först berättade Gunnar Branmark om hur övergången till att bli en aktör i Sportringenkedjan fungerat.

Därefter berättade Torbjörn Palmberg om hur man arbetar med sin webbbutik www.nicework.nu och gav en mängd bra tips på vad man skall tänka på när man bygger en nätbutik.

2. XL-Bygg, Herrljunga Brädgård

På Herrljunga Brädgård bjöds deltagarna på cider och därefter berättade Per-Åke om företagets långa och ärofulla historia. Hur man under olika perioder lyckats hitta ständigt nya lösningar. Under många år var t.ex. järnvägen främsta transportmedlet till byarna i närheten så som Fåglavik, Remmene och andra. Vi fick också en beskrivning av XL-Byggkedjans ställning idag och slutligen delade man med sig av erfarenheterna av att införa handterminaler till kassasystemet. (Tyvärr har vi inge bilder från Brädgår’n.)

3. Pers maskinservice

Tredje och sista etappen av studiebesöket ägde rum hos Per Palméns Pers Maskinservice. Där hade Per, med hjälp av fru Camilla samt mor och far, dukat upp en fikabord mitt i verkstaden.

Men innan vi fick bänka oss berättade Per så sitt humoristiska sätt om företaget och dess framväxt. Hur verksamheten hade växt och utvecklats och hur man gör för att hålla gator och trottoarer fria från snö och is.

Till slut fick vi sätta oss och njuta av goda smörgåsar och hembakta kakor. Det smakade utmärkt! Avslutningsvis tackade Bo Alavik, Företagarnas ordförande för en mycket lyckad kväll och alla vi andra kunde bara instämma!