Studiebesök på TA Hydronics 14/11

15 november, 2013 Av av Carl-Olov Holmström

TA Studiebesök 2013-11-14 19.41.17

Torsdagskvällen den 14/11 samlades ett tjugotal intresserade för att få information om TA Hydronics i allmänhet och deras målmedvetna arbete med att minska sin energiförbrukning i synnerhet. Först fick vi lyssna till Anders Ericsons, fabrikschef sedan i våras, som presenterade TA Hydronics som företag och dess produkter. Därefter fick vi lyssna till Robert Johansson, underhållschef (se bilden ovan), som gick igenom alla olika energisparande åtgärder som företaget gjort under senare år.

Efter genomgång, och en välsmakande fika, var det dags för rundvandring tillsammans med Robert och Håkan Brandt, gjuterichef. Under rundvandringen fick vi tillfälle att ta del av alla de förbättringar och effektiviseringar genomförts under senare tid för att göra det möjligt att behålla produktion i Sverige. Vi fick se pressgjuteriet, automatsvarvningen, robotmontering av ventiler och mycket mera.När jag körde hem på kvällen kan jag bara konstatera att det görs ett fantastiskt bra jobb på TA Hydronics med att göra tillverkningen konkurrenskraftig och internationellt framgångsrik.

PS.
Idag arbetar cirka 400 på TA. Man brukar räkna med att varje industrijobb skapar 2,5 jobb bland t.ex. hantverkare, service, butiker etc. Det skulle innebära att TA i Annelund totalt sysselsätter 1400 vuxna i och kring Herrljunga kommun. Till detta kommer alla barn och gamla som får skola och omsorg genom de 1400 betalar skatt. Sannolikt är det minst 2000 personer som är beroende av att TA fortsätter att vara konkurrenskraftigt och skapar jobb.
DS.