Per Borgvall om Kina, Indien och Indonesien

21 januari, 2014 Av av Carl-Olov Holmström

2014-01-20 08.32.31Per Borgvall om Kina

Igår, måndagen den 20/1, höll Per Borgvall ett mycket uppskattat föredrag som utvecklingen i världen med fokus på Kina, Indien och Indonesien. Med utgångspunkt i sitt jobb som VD för Gunnebo AB berättade han om möjligheterna som öppnar sig i länder som har växt, och fortsätter växa, kraftigt. Per delade också generöst med sig av sina personliga erfarenheter från alla sina resor (om jag fattade rätt hade han t.ex. rest över hundra gånger till Kina).

Per utmanade alla oss som lyssnade, både företagare och elever på Kunskapskällan, att lära oss mer om dessa länder, deras kultur, mat, ekonomi och traditioner. Kanske är vi på väg tillbaka till det historiskt normala: att Asien står för en avsevärd del av världsekonomin? I så fall är det avgörande att vi lär oss leva med och göra affärer med länderna i öst.

TIPS: För den som vill få en introduktion till kinesis livsstil och kultur kan vi rekommendera vår föreläsning på kvällen den 4/2 då Ingemar Fredrikssson berättar om just detta. Även detta på Kunskapskällan.