JVSTN – idéer för Herrljungas stationshus framtid

29 juni, 2015 Av av Carl-Olov Holmström

JVSTN Herrljunga station 0042

Under hösten, vintern och våren har Stiftelsen Herrljunga Industrilokaler och Fokus Herrljunga tillsammans arbetat med att samla ihop och sammanställa idéer, tankar och önskemål kring förnyelsen av stationshuset i Herrljunga. Resultatet av arbetet kan sammanfattas i följande punkter:

  • Stationshuset är viktigt för vår kommuns framtid, ett lyckat arbete med stationshuset kommer att vara en hjälp för mycket annat vi vill göra, t.ex. öka inflyttningen och marknadsföra kommunen.
  • Nyckeln till ett framgångsrikt stationshus är att det är liv och rörelse i och omkring stationshuset.
  • Stationshuset behöver förändras för att möta nya behov och krav. Inte minst behöver väntsalen komma närmare undergången under spåren för att bli mer tillgänglig och attraktiv.
  • Stationshuset behöver fyllas med verksamheter, café, kiosk och butiker i undervåningen och kontor etc. i övervåningen.
  • Stationshusets omgivningar behöver utvecklas för att göra hela stationsområdet ännu mer funktionellt och inbjudande för såväl kommuninvånare, pendlare som resande.

Du kan läsa mer i rapporten som finns att hämta på denna länk.

Har du synpunkter, tankar eller förslag så är du välkommen att maila till oss på Fokus Herrljunga på info@fokusherrljunga.se.

Efter sommaren kommer tankarna, önskemålen och idéerna i rapporten att omsättas i ett konkret förslag som tas fram av en arkitekt. Arkitektens förslag kommer sedan att kostnadsberäknas och därefter kommer kommunstyrelsen att fatta beslut om hur vi går vidare.

P.S. Hjälp oss gärna att sprida information om var rapporten finns att ladda ner!