Etablera & väx

Etablera och väx

Här får du information både om hur du kan få hjälp att utveckla ditt företag och information om tillgängliga lokaler för företagande.

Resurser för dig som vill växa

Det finns ett antal organisationer, myndigheter och projekt som har till syfte att hjälpa dig som företagare att växa och utvecklas (kanske till och med för många). Nedan får du några exempel på organisationer som du kan ha hjälp av.

Connect

Connect hjälper företag att ”ta nästa steg i utvecklingen” genom att sammanföra företagsledaren med ett antal erfarna personer. Det första steget heter Språngbräda och steg två kallas Acceleratorbräda. Hur mycket hjälp man får beror mycket på en själv och var i utvecklingen företaget befinner sig. Titta gärna på Connect Västs egen hemsida och är du intresserad så hör av dig till oss på Fokus Herrljunga AB.

IUC Sjuhärad

IUC arbetar för tillverkningsindustrin.  Om du har ett företag som tillverkar något så skall du definitivt ta en titt på IUC:s hemsida!

Miljöbron

Miljöbron förmedlar miljökunskaper från studenter till företag. Det kan handla om kortare uppdrag eller längre examensarbeten. Arbetet är i stort sett gratis (du kan få stå för resekostnader som uppkommer) och handledarna på Miljöbron säkerställer kvalitén. Läs mera på denna länk!

Företagsbörsen Borås

På företagsbörsen kan du som vill växa köpa mindre, lokala företag här i Sjuhärad.

Kommerskollegium – gratis hjälp om affärer inom EU

Kommerskollegium är en myndighet som ger råd vad som krävs för att göra affärer inom EU. Ring 08 – 690 48 00 eller läs www.kommers.se/EUaffarer

Herrljunga Industrilokaler

Om du har planer på att bygga eller bygga för ditt företags behov kan detta vara lösningen. Läs mer om Herrljunga Industrilokaler.

Lediga lokaler

Mer information kommer inom kort. Har du en affärs- eller industrilokal du vill hyra ut, kontakta Carl-Olov Holmström.

Lediga industritomter

Mer information kommer inom kort. Har du en industritomt du vill sälja eller är du i behov av tomt, kontakta Carl-Olov Holmström.

Utbildning för dig som vill utveckla ditt företag/starta eget

Under hösten 2014 gav KomVux Herrljunga-Vårgårda, på Fokus Herrljungas begäran, en kurs i grundläggande företagsekonomi. Kursen riktade in sig både på dig som vill starta företag och dig som jobbar som företagsledare/ekonomi/redovisning i mindre företag. Om det finns intresse kan vi gärna försöka genomföra kursen igen. Kontakta Fokus Herrljunga om du är intresserad!